bio’s deelnemende bands 5 oktober

gitaren

Bio’s groepen 5 oktober 2014
Back to the Sixties Old & Young Generation

The Jammyband

The Jammyband
image-11
The Jammyband

v.l.n.r. staand
Drummer: Hendri van Thiel,
Toetsenist/zang: Siep Koolstra,
slag/solo gitarist: Jan koopman,
Bassist: Peter van Thiel,
Solo gitarist: Flip van Thiel,
Frontzangeressen: Monique van Thiel en Danielle Samson,
Geluidsman John van Thiel

The Jammyband is ongeveer 3 jaar geleden begonnen, met gewoon een beetje te jammen voor de lol in de Studio van Flip van Thiel (bekend als sologitarist van Level en de Hotfighters).
Er begon een vast groepje te vormen met Flip, Jan, Peter, Hendri, Siep, Danielle en Monique en dat vormde het bandje wat nu optreedt als “The Jammyband.
Flip van Thiel is de muzikale leider van de band en weet met zijn akkoordjes de toon te zetten. Zijn zoon Peter van Thiel leerde drummen, maar bassen doet hij liever. Ook zijn jongste zoon Hendri van Thiel leerde drummen van zijn grote broer Peter en slaat zijn stokjes raak! Schoonzoon Jan Koopman leerde de slag/solo gitaar van Flip en slaat zijn snaren! Schoondochter Danielle Samson kon een goed nootje zingen met haar mooie stem, daar kwam ook zijn dochter Monique Koopman – van Thiel als zangeres bij. Siep Koolstra maakte de band als Toetsenist en Zanger compleet. Ook hij heeft al de nodige ervaring en heeft in verschillende bandjes gespeeld, maar hij voelt zich bij de Jammy volledig thuis.

 

 

 

gitaren

The Hotfighters

hotfighters
image-12
The Hotfighters

Foto v.l.n.r.
John, Nico en Hendri van Thiel, zanger Bert Labrie en good old Flip van Thiel.

The Hotfighters, is een van de oudste popgroepen uit Amersfoort. In de jaren 60 vormden de gebroeders van Thiel de basis. Nico op slaggitaar, John op bas en Flip op sologitaar. Ze werkten in de loop der jaren met verschillende zangers en drummers. Begonnen als gitaarband en later met Bert Dijkman als zanger. De Schakel, in het Soesterkwartier, was het thuishonk. De band, deed televisieoptredens en treedt nog steeds op, zij het wat minder want de jaren tellen. Gastzanger is momenteel Bert Labrie.

gitaren

Niet Nix

nietnix feat hiske
image-13

v.l.n.r.
Drums/Cajon: Albert Erisman,
Gitaar: Marcel Eckenbach,
Bas: Edu Heller,
Zang: Kirsten Wieland,
Zang/Gitaar: Geoff Heller,
Toetsen: Eelke Douma,
Gastzangeres: Hiske Douma.

Met thuishaven Scherpenzeel is Niet Nix een echte coverband van jaren zestig tot heden waarbij tijdens ‘Struinen in de tuinen’ Calm after the Storm veel succes oogstte.
Als gast treedt op Hiske Douma, de dochter van toetsenist Eelke Douma. Zowel Kirsten als Hiske zal menigeen verbaasd doen staan met hun prachtige stemmen. Luister maar op You tube naar Hiske zingt

gitaren

The SixtiesGeneration

sixtiesgen
image-14

v.l.n.r.:
Hein Braat solo gitaar en zang,
Eelke Douma keyboard,
Bert Boshoven drums,
Jacques Smulders bas,
Steef Meeuwisse Zang/gitaar
Sixties Generation is al weer 5 jaar bezig. De samenstelling wijzigt zo nu en dan, maar de oude rotten in het vak weten elkaar altijd weer te vinden om de nostalgische muziek uit de jaren zestig op een mooie manier  neer te zetten. Het repertoire is breed en herkenbaar voor de liefhebbers. Sixties Generation organiseert jaarlijks in September het Vijverconcert in Kattenbroek Amersfoort. www.sixtiesgeneration.nl

gitaren

The Elements

The Elements 2012
image-15

v.l.n.r. staand :Jacques Smulders bas, Henk Leusink slaggitaar, Hans Beenhackker sollgitaar, Bert Labrie zang. onder: Mels Punt sologitaar en Dick Verbeek drums.
The Elements zijn begin jaren 60 begonnen als gitaarcombo. Zo was dat in die tijd. Met de komst van Cliff en The Beatles kreeg zang meer aandacht en moest het repertoire aangepast worden. Bert Labrie, later de Amersfoortse Cliff Richard tijdens een talentenjacht, voerde de band aan tot 1965. De oude bezetting is nog helemaal levend tijdens Back to the Sixties Old en Young Generation op 5 oktober in Nijkerkerveen.

 

 

gitaren

Joop de Quillettes

Joop de Quillettes
image-16

Joop de Quillettes heeft een lange carrière als bassist achter zich. Lange tijd maakte hij deel uit van de Amersfoortse band The Defenders, en was Joop in 1983 betrokken bij de carnavalshit ‘Joke stop toch met koken’ van de Leidse Sleutelgaten. In 1985 tijdens Back tot the Sixties in de Amersfoortse Flint, viel hij op door op het podium te gaan liggen en op z’n rug te bassen.
De laatste jaren is hij DJ in verschillende dansstijlen. 5 Oktober draait hij muziek uit de jaren 60.

gitaren

Piet Kikkert

Piet Kikkert
image-17

Al muzikaal actief in “The Sixties” als bassist van Amersfoortse King Beezz. Trad met deze groep op in heel Nederland en Duitsland. Vanaf 1985, in het kader van “Back to the Sixties”, heeft hij z’n basgitaar weer van stal gehaald en is daarna gaan toeren met de groep Rosevalley (Indorock).

Na een fysieke stop is Piet in 2004 lid geworden van de folkgroep Slán. www.slan.nl). Als presentator van het ZuidWest FM-programma “Celtic Connection”, met folkmuziek uit o.a. Ierland, Schotland, Engeland, Bretagne en Galicië, werkt hij iedere maandagavond van 19.00 – 20.00 uur op zender en zaterdagavond (van 18-19 uur) met het programma “Gouwe Ouwe Blommen” ,“muziek uit de Fifties, een beetje Sixties en altijd aandacht voor de Indorock” (zie www.zuidwestfm.nl) .

gitaren

Gan Bakker

Gan Bakker
image-18

Naast Ei Ei en de Klutsers heeft Gan Bakker zijn hele werkzame leven in de lithografie gewerkt, en heeft dit tot aan zijn pensionering met heel veel plezier gedaan.
Dagelijks pakt hij nog zijn gitaar om een deuntje te spelen. Daar geniet hij elke dag van, samen met zijn vrouw Henny.
Samen met de kleinkinderen jammen ze af en toe op de piano en de gitaar.
En zangtalent zit er ook voldoende bij. Gan’s oudste kleinzoon heeft in diverse musicals gespeeld. “Dus leve de muziek in ons leven, en we hopen dat dit nog veel jaren zo mag blijven.” aldus Gan.
Hij verheugt zich op het meespelen tijdens Old & Young Generation op 5 oktober.

gitaren

Siem Hazewinkel

Siem
image-19

Wie kent hem niet?
Tijdens ‘Amersfoort 700 jaar’ deed de toen 21 jarige Siem Hazewinkel mee aan de Muzikale Amateurparade met een imitatie van Bill Haley, schreef het dagblad ‘Het Centrum’.
Siem heeft naast zijn werk veel geschnabbeld met zijn muzikale grappen en grollen.
Nu 57 jaar later, gaat hij nog een keer zijn Bill Haley laten horen samen met Sixties Generation die hem begeleidt.

gitaren

Patricia Smit & The Study Set

studyset
image-20

Van oorsprong een vriendengroep die in de jaren zestig op de middelbare school in Amersfoort een bandje vormde met de naam “The Study Set”.
De band werd toen gevormd door Mart Rupp, Rob Schenk, Ron Ros, Geoffrey Philippi en Sjaak Palper. Na de middelbare schooltijd, inmiddels 45 jaar later, hebben de vrienden (nu allemaal pensionada….!) elkaar weer gevonden en zijn opnieuw muziek gaan maken.

 

Momenteel bestaat “The Study Set”, uit de oude bandleden Mart Rupp, Rob Schenk, Ron Ros en Sjaak Palper, en sinds 2013 enthousiast aangevuld met Dick Smit en zijn dochter Patricia.  Geoffrey Philippi speelt momenteel in de band ‘Ovation’ uit Nijkerk. De bezetting is nu als volgt: Patricia Smit (zang), Dick Smit (zang/sologitaar), Mart Rupp (drums), Rob Schenk (basgitaar), Ron Ros (zang/slaggitaar) en Sjaak Palper (zang/slaggitaar). De band speelt meerdere muziekstijlen en het repertoire bestaat uit nummers uit de jaren vijftig, zestig tot en met het heden.

gitaren

Laurie Huurdeman & Still Crazy

 

Hamlet
image-21

Laurie, dochter van Koos Huurdeman
image-22

Bovenste foto: 1972 : v.l.n.r.: Ben Stoelinga( bas), Meta Punt-Huurdeman ( zang), Koos Huurdeman (piano/orgel),
Mels Punt (gitaar) en Peter van Baal (drums)

Onderste foto:Laurie, dochter van Koos Huurdeman.

Eind jaren zestig en begin jaren zeventig manifesteerde zich in Amersfoort de populaire band Hamlet. De band speelde elke week in volle zalen in heel Nederland en speelde hits en nummers van o.a. Moody Blues, Procol Harum, Beatles en Deep Purple.  Al gauw werd Hamlet ontdekt door producers van platenmaatschappijen en werden er verschillende studio-opnames gemaakt. De single Shami-Sha kwam zelfs terecht in de top-20 van de Tip-Parade van Radio Noordzee. In al die jaren zijn de Hamlet-muzikanten met elkaar muziek blijven maken in allerlei Amersfoortse formaties.

De afgelopen 20 jaar speelden zij weer samen en traden regelmatig op in de regio onder de huidige naam Still Crazy. De dochter van toetsenist en zanger Koos Huurdeman sluit zich voor Old & Young Generation Popmuziek Amersfoort aan bij de band. Laurie zal enkele vocals voor haar rekening nemen.

gitaren

René Kuyten & Pink Cadillac

pinkcadillac
image-23

Met zanger René Kuyten heeft Pink Cadillac Elvis in huis. René de zoon van Ton Kuyten is een echte womanizer die ook op de dansvloer vele prijzen won.

In Pink Cadillac speelt hij met vader Ton Kuyten op slaggitaar, Dick Smit op sologitaar, Hans Wielaert op bas en Bert Boshoven op drums.

gitaren

Francis Hazekamp – Presentatie

Franzis Hazekamp
image-24

Lang geleden presenteerde Francis de Lottoballetjes op TV. Voor omroep Amersfoort heeft zij veel presentatiewerk verricht en spreekt Francis veel radio reclame in. Acteren kan zij ook, o.a. in een serie voor RTV Utrecht. Regelmatig is zij in Amersfoort en omgeving te zien als presentatrice bij grote shows.

Tijdens Back to the Sixties Old & Young Generation kondigt deze ervaren LADY de groepen aan.

gitaren

John ter Weyden – Zalenregie

John ter Weyden
image-25

Zalenregie John ter Weyden
John is na zijn pensionering meer accent gaan leggen op zingen, zowel solo als met zijn koor Zeur Niet. Als solist zingt bij een breed repertoire 30-40-50 en 60 jaren songs. Als het Engelstalige nummers zijn, vertaalt hij ze in het Nederlands of maakt John er eigen teksten op. Optreden doet bij o.a. voor De Zonnebloem, in verzorgingstehuizen en in cafés.
Inmiddels heeft hij 2 cd’s op zijn naam. Tijdens Back to the Sixties Old & Young Generation Popmuziek Amersfoort, zorgt John er voor dat alles op tijd verloopt.
Voor meer zie www.johnterweyden.nl

gitaren

STS Digital Amersfoort DVD registratie

Net als op 8 december 1985 tijdens ‘Back to The Sixties’ in De Flint legt STS Digital (toen STS Video) de verrichtingen van de bands weer vast op beeld en geluid. Nu digitaal natuurlijk. Zowel de beelden uit 1985 als die van 5 oktober worden tegen kostprijs verkocht bij inschrijving.

dvdhoesbtt60
image-26

gitaren