Bert

Bert Boshoven Drums

Als mijn vader thuis op zolder met zijn drumstel aan het oefenen was, werd ik zó bang dat ik jankte van de "herrie" die hij maakte. Maar dat was snel over. Ik ramde op en met alles ..........als het maar geluid produceerde.

Peuter Bertusje aan de knoppen van een 50-tiger jaren buizen radio.
image-188
Peuter Bertusje aan de knoppen van een 50-tiger jaren buizen radio.

bertus1eband
image-189

NERVOUS BRAKEDOWN met V.l.n.r Hans Houtriet (solo gitaar/zang), Cor van Dijk (bas gitaar), Jan van Arkel (slag gitaar), Bertus Boshoven (drums/zang).

Ontzettend leuk was mijn eerste schoolband .......goh.....wat waren we populair. Wij speelden op aanvraag ook op andere scholen onder de bandnaam "NERVOUS BRAKEDOWN". Met deze boys hebben we de band voortgezet en kregen we veel bekendheid in mijn geboorteplaats Wageningen en omgeving. Via onze muziekdocent/manager kwamen we al snel in het "jeugdhonk en beatkelder” circuit terecht. We speelden nummers van oa, John Mayall And The Bluesbreakers, The Byrds, The Kinks, The Rolling Stones, The Beatles, Spencer Davis Groep ect, kortom we speelden "keigoeie muziek". Daarna traden we vaak op in Nijmegen en omgeving. Vooral in de Betuwe waar we een vast contract wisten te regelen in Valburg bij een kroeg met een zaal waar de uitbater Jansen heette ........dus speelden we om de maand ""DANSEN BIJ JANSEN""!.....enorm succes.

Daarna heb ik in diverse jazzbands gespeeld wat, toen en nog steeds, mijn geliefde muziekgenre is. Mijn held Art Bleakey....ik luisterde en bestudeerde elke tik, slag of roffel die hij speelde. Fantastisch!!!.

Nu vind ik het ontzettend gaaf de jaren 60 muziek weerte spelen,  vooral in de SIXTIES GENERATION. Gewoon een lekkere band.

Nou, een Muziek(ale) groet van......Bertus Boshoven...