Sixties Generation ,Verrassend “Young”

Sixties Generation ,Verrassend “Young”

(bron: www.soesterkwartier.info)

DSC_9138
image-1748
Back to the “Sixties”. Wel dat ging er in Wooncomplex Puntenburg, in als zoete koek. De voor het merendeel aanwezige bewoners en omwonenden, zijn van een dusdanige “jeugdige” leeftijd dat zij meer kunnen spreken van “back tot the Fifties.

Op het programma va 21 mei 2016 stond vermeld ” Sixties Generation” een wel bekende muziekband uit de contreien van Vathorst / Hoogland/ en eigenlijk heel Amersfoort. Een van hun terugkerende concerten zijn de Vijverconcerten bij Emiclaer.

Het ensemble bestaande uit Hein Braat (gitaar); Bert Boshoven (slagwerk); Steef Meeuwisse (leadzang/gitaar);Jacques Smulders (bas gitaar); Eelke (deze avond verhinderd) – (Toetsen) heeft een uitgebreid repertoire variërend van de Beatles, Neal Diamond, Elvis Presley, Chuck Berry, Sandy Coast en vele anderen. Ook Nederlandstalige nummers behoren tot hun  repertoire . een gezellige boel dus.

DSC_9144
image-1749

De Vijverzaal was voor de gelegenheid wat aangepast , zodat er ruim gedanst kon worden. Na 19.30 en de aanvang van hun optreden, zaten zo’n 60 tal mensen te luisteren naar de eerste nummers. De dames hadden de “bal”boekjes al volgeschreven en het was even afwachten of “de Heer” de dame ten dans kwam vragen.

DSC_8116
image-1750
Wel aan de muziek lag het niet, het swingde lekker en zeer bekende nummers uit vervlogen tijden kwamen langs. En ook hier gold, als er een danspaar op de vloer staat, komen er meer. En zo geschiedde. de “dans”ruimte werd al snel gevuld met zwierende paren waarbij er duidelijk de “oude”danslessen met de Jive; chachacha en rumba te aanschouwen waren. Een mooi gezicht dat deze “vroege senioren” zo konden opgaan in de dans en muziek.

In een kort gesprek met Jacques Smulders die desgevraagd vertelde. “we bestaan nu zo,n 7 jaar in bijna dezelfde samenstelling. Uiteraard is er af en toe een wijziging maar gelukkig blijft de huidige bezetting in tact. Goed te horen dat de door ons gespeelde nummers worden gewaardeerd. Wij wijken wat af van andere “back to” met nummers met meer inhoud en betekenis. Het verhaal achter een muziekstuk is ook belangrijk dan het alleen herkennen van de melodie. Op onze website, staan de optredens en andere informatie over ons. https://www.sixtiesgeneration.nl/.”.

DSC_9165
image-1751
Na het spelen van maar liefst 15 nummers, was er even een kleine pauze, om daarna nog een 3 tal blokken van elk 15 nummers ten gehore te brengen. Voorwaar een “band”die een avondvullend programma heeft van 19.30 tot 2230 uur.

En het publiek. Die vonden het geweldig. De zwierende dansparen, werden gaandeweg vervangen door de Line dance en individueel werd er overal wel een dansje gewaagd.

Een geslaagde avond, georganiseerd door de bewoners vereniging Puntenburg en omgeving.

De catering werd wederom verzorgd door Koks-Mediair.

Verslag en fotoreportage Karel van Rooy.

Category: