Henk

Henk Nijhoff Toetsen

We hadden thuis een harmonium, zo’n traporgel, en ik kreeg op 6-jarige leeftijd les van mijn oom die kerkorganist was. Hij heeft de basis gelegd voor mijn verdere muzikale ontwikkeling en daar ben ik hem, 65 jaar later, nog steeds dankbaar voor.
Enkele jaren later, ik was toen 12 jaar, ging ik trombone spelen bij de plaatselijke fanfare Crescendo.
Op de middelbare school speelde ik in schoolbandjes, eerst als trombonist in Dixielandstijl. Later stapte ik over op de piano en hadden we een Jazzcombo.

1 trombone
2 UD Combo

In mijn geboortedorp Voorthuizen speelde ik ook als pianist in een coverbandje “The Moodstars”. Met dit bandje speelden we op lokaal niveau: Oranjefeesten en Vakantieparken.

3 Moodstars 1
4 Moodstars 2

Veel collega muzikanten gingen in die tijd in Duitsland spelen, vanwege de goede verdiensten. Voor mij zat dat er niet in. Ik ging in dienst, studeren en daarna werken bij Philips.

5 Philips Cabaret

In deze jaren speelde ik wel regelmatig in gelegenheid combo’s maar pas sinds mijn pensionering in 2006 kon ik mijn muzikale hobby weer volledig gaan oppakken.

Ik speelde in diverse bands: van Big Band tot Blues Band en Indo(rock)Band.

Naamloos
7 TMBB Hammond Bluescafe
8 Destination65

Helaas moesten we enkele maanden geleden, om gezondheidsredenen van een van de bandleden stoppen met de succesvolle Destination65.

Ik ben erg blij dat ik nu weer deel uitmaak van de SIXTIES GENERATION om me weer volledig te kunnen storten op het repertoire van mijn jeugdjaren!